Популярні цитрусові фрукти можуть захистити організм від цілої купи серйозних захворювань. Одними з найкорисніших фруктів вважаються лимони та лайми. Про це пише інформаційний портал zhenskiy.

Лайм та лимон – джерела вітаміну С, флавоноїдів, а також антиоксидантів, які є природним щитом для організму. Ці біологічно активні речовини допомагають уникнути пошкодження клітин, чим знижують ризик розвитку онкологічних захворювань, діабету та інших болячок.

Лимон. Фото: скрін youtube
Лимон. Фото: скрін youtube

Комусь ці цитрусові фрукти можуть здатися неприємними через кислий смак, проте якщо привчити себе до регулярного споживання, то вигода для організму буде дуже великою.

Так, вітамін С, якого багато в лимоні та лаймі, відіграє важливу роль у виробленні колагену - основи сполучної тканини, що відповідає за сухожилля, хрящі, судини, шкіру та м'язи. Також цей вітамін допомагає посилити імунну систему.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Лимони. Фото: скрін youtube
Лимони. Фото: скрін youtube

У цих фруктах є рослинні пігменти флавоноїди, які можуть допомогти організму при проблемах із серцем та при порушенні метаболізму. Також вченими було встановлено, що флавоноїди мають низку інших корисних властивостей, зокрема протиракові та протизапальні.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, банани та яблука можуть вас вбити: 5 продуктів, які шкодять вам - їмо щодня.

Також наш портал інформував, перевірте свій раціон: дієтологи назвали крупи, що сильно підривають здоров'я.

Крім того, ми писали, від розладів травлення до утворення пухлин: лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати.