Уряд Нової Зеландії планує скасувати революційний закон, який запроваджує повну заборону куріння для майбутніх поколінь.

Причиною такого рішення стало бажання збільшити надходження до бюджету за рахунок тютюнових акцизів.

Куріння. Фото: скрін youtube
Куріння. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що у 2022 році новозеландський парламент схвалив закон, який забороняє продаж тютюну та тютюнових виробів особам, народженим після 2009 року. Це рішення мало запобігти сотням тисяч передчасних смертей від куріння і заощадити мільярди доларів для місцевої системи охорони здоров'я.

Крім вікової заборони, документ також значно обмежував доступність цигарок, зменшуючи вміст нікотину у виробах та скорочуючи кількість точок їх продажу у 10 разів.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Однак тепер, у рамках коаліційної угоди, уряд вирішив скасувати ці обмеження, щоб збільшити надходження акцизів до держбюджету. За словами міністра фінансів Ніколи Уілліса, відповідні зміни мають бути ухвалені до березня 2024 року.

Паління цигарок, скріншот: YouTube
Паління цигарок, скріншот: YouTube

Представники медичної спільноти різко критикували таке рішення, зазначаючи, що скасування обмежень на тютюн призведе до тисяч зайвих смертей від куріння.

"Це величезна перемога для тютюнової промисловості, чиї доходи зростуть ціною людських життів", - прокоментувала професор Ліза Те Моренга.

Нагадаємо, чоловік забуває всі кожні 20 секунд - його дружина вже "змирилася" з вірусом: не пам'ятає ні дитинства, ні дітей

Як повідомляв "Знай.uа",жінка, йдучи на пенсію, приготувала колегам "космічний" тортик, а потім опинилася в суді

Знай.uа писав,¦облили наречену молоком, обплювали, а нареченому відбили стопи: дикі весільні традиції у різних народів