В Україні негода вже наробила немало біди. Небезпеку складає і шквальний вітер, який може пошкодити мережу.

Тому приділити увагу потрібно й димовим каналам та вентиляційним отворам, адже у таку погоду там погіршується тяга. У такі моменти є величезний ризик так званої "зворотної тяги", коли у приміщеннях буде накопичуватися смертельний чадний газ. Тому потрібно бути обережним задля своєї ж безпеки.

Перша допомога при отруєнні чадним газом, vko-zozh.kz
Перша допомога при отруєнні чадним газом, vko-zozh.kz

В "Газмережі" розповіли, яких правил потрібно дотримуватися, щоб користування газом у негоду було абсолютно безпечним. Власники житлових будинків, з настанням холодів, мають ретельно обстежувати головки димарів. Перед увімкненням та під час користування газовими приладами варто контролювати наявність тяги у димових та вентиляційних каналах. Якщо тяга в димарі відсутня, користуватися газовими приладами, або колонкою суворо заборонено.

Зворотна тяга може утворитися, коли у приміщенні встановлена примусова витяжка та димохідні газові прилади. А таке сусідство категорично заборонено. Перевірити тягу у димоході можна досить просто за допомогою смужки паперу: до отвору варто піднести папір –якщо вона нерухома, то тяга відсутня.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Заміський будинок. Фото: скриншот Youtube
Заміський будинок. Фото: скриншот Youtube

Для своєї ж безпеки варто тримати кватирку трохи відкритою, коли користуєтесь газовими приладами. Для того, щоб димоходи не обмерзали, їх стан у холодну пору року варто перевіряти мінімум раз на місяць.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Тариф підвищили, а люди виїхали": в "Yasno" розповіли, чому українці можуть залишитися без світла

Раніше на порталі Знай повідомлялося, субсидії для українців у 2024 році: чи збільшать розмір допомоги

Також, наш портал інформував, через дохід окрім зарплати можна втратити субсидію: які є виключення