Осінньо-зимовий період у багатьох людей викликає депресивні стани, у наших сьогоднішніх реаліях – і поготів.

Цілком не дивно, що люди стають дратівливими, нервовими та втомленими.

Депресія: діагностика, симптоми, види, ktonanovenkogo.ru
Депресія: діагностика, симптоми, види, ktonanovenkogo.ru

На щастя, впоратися з цим станом чи хоча б якоюсь мірою його покращити, можливо. І допоможе цьому правильний набір продуктів, мають цінний набір речовин і вітамінів.

Прихід холодів та нестача сонячного світла внаслідок зменшення світлового дня провокують втрату організмом значної кількості мінеральних речовин. Зокрема, магнію, кальцію, заліза, а також вітаміну Д. В результаті людина відчуває погіршення настрою, появу дратівливості, сонливості та млявості.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Які продукти витягнуть вас із осінньої нудьги:

1. Помідори. Тирамін, що міститься в них, в нашому організмі перетворюється на серотонін, який ще називають гормоном щастя і радості. Помідори містять також багато вітамінів та антиоксидантів, які захищають організм від багатьох захворювань.

2. Виноград. Багатий вітаміном А, В, С, а також залізом, що запобігає осінньому авітамінозу. Він також містить магній, який заспокоює нерви та піднімає настрій, а також зміцнює кістки кальцій. Виноград також здатний покращити якість та тривалість сну.

3. Шпинат. Здатний не тільки оздоровити організм, а й покращити настрій, адже він містить значну частину магнію.

4. Волоський горіх. Цей вид багатий на омега-3 жирні кислоти, які покращують мозкову діяльність, борються з депресією, вбивають почуття страху і паніки. Вони дарують гарний настрій.

Горіхи, скріншот: YouTube
Горіхи, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що як у немовляти: прості домашні процедури, після яких п'яти будуть гладкими та шовковистими

Раніше ми повідомляли про ненависну "апельсинову кірку", боротьба з целюлітом - 5 натуральних методів