Беручи до уваги сьогоднішні реалії, коли росія можуть у будь-який момент обстріляти критичну інфраструктуру нашої країни, українцям розповіли, що потрібно робити, якщо вони застрягли в ліфті при відключенні електроенергії.

Насамперед, перестаньте панікувати. Тому зовсім не потрібно натискати на всі кнопки поспіль і не намагайтеся самостійно відчинити двері ліфта.

Економія електрики. Фото: скриншот з відео
Економія електрики. Фото: скриншот з відео

Зберіться та зателефонуйте диспетчеру та повідомте про аварійну ситуацію. Будьте уважні – найчастіше у ліфтових кабінах є пам'ятка з номерами диспетчерської служби, яка працює цілодобово. Якщо її немає – зверніться до керівництва ОСББ чи ЖЕКу.

Інструкція на випадок, якщо ви застрягли в ліфті і немає світла:

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

1. Якщо ви зателефонували до диспетчера, але він не відповідає – зверніться на лінію 101. На допомогу до вас приїдуть рятувальники.

2. Якщо у вас при собі немає смартфона – кричіть, щоб вас почули сусіди, які пізніше викличуть рятувальну службу.

Відключення електроенергії. Фото: кадр з відео
Відключення електроенергії. Фото: кадр з відео

3. Якщо під час очікування вам стане погано, зніміть верхній одяг, але воду слід пити помірно. Можна сісти на підлогу та витягнути ноги, якщо ваше самопочуття не покращало.

4. Після приїзду аварійної бригади суворо дотримуйтесь всіх їх рекомендацій.

5. На випадок відключення електроенергії у ліфті необхідно підготувати бокс із предметів першої потреби. У ньому мають бути вода, снеки, заспокійливе, вологі серветки, міцні пакети для сміття або памперси для дорослих, ліхтарик.

Вимкнення електроенергії, Київ. Фото: скриншот youtube
Вимкнення електроенергії, Київ. Фото: скриншот youtube

Нагадаємо, як розвести багаття або розтопити піч вологими дровами: способи, перевірені десятиліттями. a>

Раніше ми повідомляли, що взимку буде чим грітися: українців порадували збільшенням субсидій. >