У 2023 році відбулося кілька підвищень пенсійних виплат для українців. Для різних категорій зросли пенсії у березні, квітні та липні. Чи стануть гаманці дзвінкішими у грудні, розповідає "24 канал".

Нових етапів підвищення пенсійних виплат до кінця 2023 року не передбачено, тому більша частина пенсіонерів отримуватиме ті самі суми.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Однак у грудні цього року деякі категорії пенсіонерів все ж таки можуть розраховувати на надбавки, наприклад, вікові. Так, ті кому виповниться 80 років і більше, отримуватимуть "бонус" у розмірі 570 гривень. Для українців від 75 до 80 років надбавка становитиме 456 гривень. Найменше отримають пенсіонери віком від 70 до 75 років – 300 гривень.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

До найближчого підвищення пенсій залишилося недовго - воно відбудеться вже з 1 січня 2024 року. Зросте мінімальна та максимальна пенсійна виплата.

Окрім того, навесні планується індексація пенсій. Минулого року мінімальне збільшення виплат становило 100 гривень, а максимальне – 1500 гривень. Втім, майбутній перерахунок проводитиметься вже за новими правилами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 30 років - мало? В Україні з 1 січня зміниться розмір обов'язкового страхового стажу.

Також наш портал інформував, соціальна допомога та субсидія: у ПФУ пояснили українцям важливий нюанс щодо отримання виплат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, без підвищення на 15% не обійтися? Якими будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.