В Україні можливий дефіцит та подорожчання імпортних товарів через блокаду кордону. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в інтерв'ю "УНІАН".

В Україні повноцінно не функціонує водний шлях, тому багато товарів та продуктів завозяться автомобільним транспортом. На даний момент альтернативи немає і через блокаду кордону може виникнути нестача деяких продуктів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Можуть виникати дефіцити, починаючи з солі, тому що, на жаль, українське виробництво в тимчасовій окупації. А також інших продуктів, які в нас не вирощуються. Наприклад, цитрусових, бананів. Також морепродуктів, бо в нас зараз немає доступу до моря, щоб повноцінно їх виловлювати", - зазначив чиновник.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Тарас Висоцький заявив, що імпортну продукцію доводиться ввозити більш довгим і дорогим маршрутом, що впливає на вартість товару для кінцевого покупця.

"Тож є ризики, по-перше, дефіциту, а по-друге – такого здорожчання, яке більшість собі не зможуть дозволити. Тому з точки зору економіки, по імпорту того продовольства, яке в нас не вирощується і не збирається, блокування кордону б’є, на жаль, досить суттєво", - додав він.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цінники не для слабонервних: оливки, зелений горошок та кукурудза перетворюються на делікатеси.

Також наш портал інформував, зимою курочки будуть нести "золоті" яєчка: чому з настанням холодів дорожчає популярний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бутербродний набір дорожчає: в Україні супермаркети оновили ціни на ковбасу, вершкове масло та твердий сир.