Субсидія - один із видів фінансової допомоги, яка зазвичай призначається на сезон. Втім, у деяких випадках в українців можуть відбирати виплати через різні обставини. Хто взимку може залишитися без допомоги, повідомляє "24 канал".

Субсидія частково покриває комунальні платіжки й може призначатись як на всі послуги, так і на окремі. Розмір допомоги розраховується індивідуально залежно від доходу сім'ї, пори року та суми комуналки.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Відповідні органи регулярно проводять аудит субсидій, щоб ефективно використати бюджетні кошти. У ряді випадків може бути ухвалено рішення про анулювання вже призначеної допомоги.

Коли можуть скасувати субсидію:

  • зміни у складі сім'ї;
  • комісія виявила прихований дохід у сім'ї;
  • помер одержувач допомоги (той, хто подавав заяву);
  • сім'я купила автомобіль, якому менше ніж 5 років;
  • сім'я заборгувала за комуналку понад 680 гривень;
  • в отримувача субсидії виявили депозит на 100 тисяч гривень або було здійснено купівлю валюти чи банківських металів на цю суму.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Водночас для українців, які справді потребують допомоги, процес оформлення субсидій максимально спрощують. Вже тестується механізм, який дозволить надсилати заявку на допомогу через портал "Дія" лише за 10 хвилин.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидію можна не оформляти: українцям дадуть 10 тисяч гривень на оплату комунальних послуг.

Також наш портал інформував, Кабмін виділив гроші для допомоги сім'ям: кому виплатять круглу суму.

Крім того, ми писали, можна отримати солідну знижку на комуналку: яким критеріям потрібно відповідати.