У 2024 році пенсіонери з-поміж ВПО з невеликими виплатами зможуть розраховувати на додаткову підтримку. Про це йдеться в повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В Україні з 1 лютого 2024 року передбачено припинення виплати допомоги великій кількості переселенців. Втім, державну політику щодо підтримки ВПО хочуть дещо змінити.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Так, у Мінреінтеграції хочуть продовжити виплати для найуразливіших категорій українців з-поміж ВПО. Зокрема, скасування виплати допомоги не повинно зачепити пенсіонерів-переселенців, які отримують низькі пенсії. Також можуть продовжити допомогу мешканцям регіонів, де продовжуються активні бойові дії.

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Маємо підтримати внутрішніх переселенців, які потрапили у складні життєві обставини внаслідок збройної агресії. Зокрема, я вважаю, що треба продовжити виплати ВПО пенсіонерам, які мають невелику пенсію. А також – мешканцям територій активних та можливих бойових дій", - зазначила Ірина Верещук.

Варто зазначити, що відповідні зміни поки що лише обговорюються і чи будуть прийняті, стане відомо пізніше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії можна не отримати: що необхідно мати, щоб зберегти заслужені виплати.

Також наш портал інформував, продовження виплат та працевлаштування: українцям повідомили про низку важливих змін.

Крім того, ми писали, додаткова допомога на комуналку: хто зможе не переживати за платіжки цієї зими.