Овочів в меню українців може поменшати, оскільки ціни на продукцію активно зростають. Так, у супермаркетах зросла вартість тепличних огірків, перцю та помідорів. Про це свідчать дані моніторингу проєкту east-fruit та порталу "Мінфін".

Виробники готові відвантажувати тепличні огірки не менш як за 70-85 гривень за кілограм, що на 14% дорожче, ніж минулого тижня.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Аналітики пов'язують активне зростання цін зі скороченням пропозиції місцевого тепличного огірка. При цьому попит як від оптових, так і роздрібних мереж залишається стабільно високим. Прогнозується, що тенденція до підвищення цін на тепличний огірок продовжиться і надалі.

Варто зазначити, що на даний момент вартість огірків у середньому на 10% вища, ніж за аналогічний період 2022 року.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Водночас менш доступними стають помідори та перець. Так, червоні помідори у супермаркетах у середньому пропонуються за 74,87 гривні за кіло, що більш ніж на 3 гривні дорожче, ніж місяцем раніше.

Рожеві помідори подорожчали з 78,97 до 84,93 гривні за кілограм. Помідори вершка додали у вартості понад 24 гривні та пропонуються в середньому по 94,67 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Середній цінник на болгарський перець зріс із 128,51 до 150,33 гривні за кілограм.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до 100 гривень за кілограм: українців попередили про подорожчання цитрусових до Нового року.

Також наш портал інформував, хліб, вершкове масло та яйця: українці будуть віддавати більше грошей за звичні продукти.

Крім того, ми писали, українці здригнулися від нових цін: вершкове масло, сир та кефір – практично розкіш.