В Україні почали зростати середні споживчі ціни на продукти. Найбільше подорожчали овочі, яйця та молоко. Про це повідомляє директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", академік НААН Юрій Лупенко

У жовтні 2023 року середні споживчі ціни на продукти зросли на 1% проти вересня та припинили своє кількамісячне зниження.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Згідно з даними моніторингу, найбільше подорожчали овочі, яйця та молоко – на 14%, 10,1% та 2,1% відповідно. Також зросли цінники на багато інших продуктів. Наприклад, сало та яловичина додали у вартості 1,6% та 2,4% відповідно. Вершкове масло стало дорожчим на 2,9%, а сметана жирністю до 15% піднялася в ціні на 2,2%.

Вартість хліба, ячної та манної крупи, мороженої риби та м'яса птиці зросла в межах 1%.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

На щастя, було зафіксовано і зменшення цін на певну їжу. У першій трійці знаходиться морква, яка скинула у ціні 14%, а також гречка (11,9%) та яблука (8,7%).

Також трохи доступнішими стали макаронні вироби, рисова крупа, пшеничне борошно, пшеничні крупи та свинину. Ці категорії товарів знизилися в ціні близько 1%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хліб, вершкове масло та яйця: українці будуть віддавати більше грошей за звичні продукти.

Також наш портал інформував, морозилки не вистачить: українські супермаркети оновили ціни на свинину, сало, курятину та яловичину.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, зимою курочки будуть нести "золоті" яєчка: чому з настанням холодів дорожчає популярний продукт.