Довгоочікувана реформа дошкільної освіти на підході: плани введення скороченого робочого часу для вихователів дитячих садків підняли хвилю обговорень та очікувань серед українців.

Нещодавно на Освіта.ua повідомили про ухвалення нового законопроекту, що включає реформу дошкільної освіти.

У зв'язку з ним передбачається, що запровадження нових норм значно змінюватиме темп і ритм роботи педагогів.

Однією з головних пропозицій законопроекту є скорочення робочого тижня для педагогів до 30 годин. Цей час включатиме різноманітні види педагогічної діяльності, від методичної роботи до виховних заходів.

Дитсадок, скріншот: YouTube
Дитсадок, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нова реформа також надає право керівникам та методистам дошкільних установ працювати за скороченим графіком, який становитиме 36 годин на тиждень на одну тарифну ставку.

Надання перерви на відпочинок та харчування тривалістю не менше 45 хвилин протягом робочого дня є ще однією важливою зміною, яку очікує педагогів у рамках реформи.

Крім того, у новому проекті закладено покращення у відпускній системі для педагогічних працівників. Так, вихователі матимуть право на 56-денну основну оплачувану відпустку на рік, тоді як помічникам вихователів передбачено відпустку тривалістю 28 календарних днів.

Спеціальні категорії педагогічних працівників також враховано: помічникам вихователів спеціальних закладів, інклюзивних та спеціальних груп буде надано щорічну додаткову відпустку тривалістю 7 календарних днів за особливий характер праці.

Надання перерви на відпочинок та харчування тривалістю не менше 45 хвилин протягом робочого дня є ще однією важливою зміною, яку очікує педагогів у рамках реформи.

Нагадаємо, 1500 гривень на кожну дитину: українським сім'ям роздадуть подарунки

Крім того, ми писали, хліб, вершкове масло та яйця: українці будуть віддавати більше грошей за звичні продукти

Як повідомляв Знай.ua, "Третій місяць без грошей": українцям перестали доставляти пенсії