З настанням 1 грудня 2023 року завершується період, протягом якого платники податків могли вказувати реквізит "Призначення платежу" у неструктурованому форматі при внесенні податків, зборів та єдиного внеску.

Про це повідомляють офіційний сайт Державної податкової служби України.

Податкова служба, фото із вільних джерел
Податкова служба, фото із вільних джерел

З цієї дати, при здійсненні платежів на рахунки, відкриті в Казначействі з кодом ID НБУ "899998", інформація про призначення платежу повинна бути зазначена виключно в структурованій формі в блоці реквізитів "Структурована форма" платіжної інструкції.

Державна податкова служба також звертає особливу увагу на коректне заповнення реквізитів для правильної ідентифікації платників податків та зборів:

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще
  • При сплаті податків і зборів через касу та/або термінали самообслуговування, постачальник платіжних послуг при формуванні pacs.008 повинен уточнювати інформацію про платника податків у блоці "Фактичний платник".

  • Юридичні особи, які сплачують податки та збори за свої дочірні компанії, повинні надавати інформацію про дочірню організацію у блоці "Фактичний платник".

Детальні правила заповнення реквізитів прописані в документі "Система електронних платежів Нацбанку України".

НБУ також наголосив, що дата впровадження строго структурованої форми призначення платіжної інструкції при сплаті податків та зборів (01.12.2023) є остаточною та зміни не передбачені.

Нагадаємо, це потрібно знати кожному: газовики відповіли на важливі питання

Раніше ми писали про те, що Ельвіра Кириленко розповіла, чому ціни на автогаз почали стрімко підвищуватися: «Усьому виною лише одна проблема»