Енергетики попереджають українців, що в осінньо-зимовий період відключення світла можуть відбуватися й без ворожих атак на інфраструктуру. Про це йдеться в повідомленні "Прикарпаттяобленерго" у соцмережі facebook.

Українцям нагадують, що в холодну пору року можуть виникати аварійні знеструмлення, тому заряджений повербанк та свічки не будуть зайвими у будинку.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Енергетики наголошують, що причиною відключення світла, окрім російських атак, можуть стати несприятливі погодні умови. Наприклад, сильний вітер нерідко спричиняє пошкодження дерев. Гілки ламаються, падають та обривають лінії електропередач.

Не менш небезпечним є налипання снігу. Під вагою дроту електромереж не витримують і трапляються урвища, на ліквідацію яких потрібен час.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Вимкнення світла. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла. Фото: скрін youtube

Втім, найпопулярніша причина аварійних відключень – різке збільшення навантаження у мережі. Проблема є найбільш актуальною в холодну пору року, коли українці посилено використовують електроприлади, зокрема обігрівачі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, блекауту зможемо уникнути? В Україні заявили про потужний захист електромереж від атак дронів та ракет.

Також наш портал інформував, не пустили контролера - купуйте генератор: за що українцям відключатимуть електроенергію.

Крім того, ми писали, як убезпечити себе від невиправданих рахунків за електроенергію: порада від обленерго.