Українцям настав час готуватися до того, що комунальні тарифи почнуть підвищувати. Йдеться про послуги, на основі яких запроваджено мораторій. Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Олег Попенко звернув увагу на прогноз Національного банку, згідно з яким українцям незабаром може загрожувати підвищення тарифів на комунальні послуги.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Українцям слід готуватися до підвищення житлово-комунальних послуг, на основні з яких запроваджено мораторій. Водночас питання зростання цін цього року не розглядається, хоч і створює високі загрози для ринку енергоресурсів”, - йдеться у повідомленні.

Комуналка. Фото: скрін telegram/Олег Попенко
Комуналка. Фото: скрін telegram/Олег Попенко

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Варто зазначити, що мораторій передбачає заборону підвищення тарифів на блакитне паливо, а також опалення та гарячу воду. Опалювальний сезон 2023-2024 років українці пройдуть без тарифних змін, а далі все залежить від рішень уряду.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що з вуст українських чиновників неодноразово звучала теза про необхідність переходу на ринкові ціни на газ та електроенергію. Втім, якщо на такий крок підуть, то втілюватимуть його поступово із забезпеченням субсидіями всіх нужденних.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, більше на 300 гривень: чому доведеться переплачувати за комуналку.

Також наш портал інформував, в Україні запровадили нові граничні тарифи на електрику: кого торкнеться насамперед.

Крім того, ми писали, сума у ​​платіжці злетить до 8 тисяч: коли і чому українці почнуть більше платити за опалення.