Незабаром, для того, щоб ненадовго поїхати до країн Євросоюзу буде потрібно оформляти спеціальний дозвіл ETIAS.

В 2025 році українці зможуть в’їхати до Європейського союзу без спеціального дозволу. Більше того за такий дозвіл доведеться заплатити з власної кишені. За допомогою пропуску можна буде відвідувати Європу чи Шенгенську зону 90 днів, протягом 180-денного періоду. Про це йдеться на сайті представництва ЄС.

Українці за кордоном, фото з вільних джерел
Українці за кордоном, фото з вільних джерел

Як відомо, такі правила повинні були відбутися ще у наступному році, але це впровадження перенесли. Коли система буде запущена, то українцям разом з іншими країнами доведеться оформляти спеціальний дозвіл. Оформлений документ матиме строк 3 роки, але може бути анульований, у разі, якщо строк закордонного паспорту сплине. Для оформлення дозволу потрібно буде здійснити такий алгоритм дій:

Євро. Фото: Знай. UA
Євро. Фото: Знай. UA

Але варто пам’ятати, що наявність дозволу не означає в’їзд в зону Євросоюзу без перешкод, прикордонники все одно будуть перевіряти документи на кордоні. Ті громадяни, які не мають закордонного біометричного паспорта, оформити спеціальний дозвіл не можуть.

Нагадаємо, портал Знай інформував, викладачка у Дніпрі "заборонила" студентам солов'їну мову на парах: випливли нові деталі

Раніше на порталі Знай повідомлялося, дорога за 639 мільйонів та дитячий садок за 144 мільйони: найдорожчі тендери минулого тижня

Також, наш портал інформував, вам анулювали виплати: хто із пенсіонерів може залишитися без копійки