Всі літні люди мають право на отримання заслужених пенсій. Але інколи виникають ситуації, коли їх можуть припинити.

До Пенсійного фонду звернулася схвильована українка та розповіла, що певний час їй не платили пенсію. Але ситуація виявилася дуже складною. Про це розповідає "24 канал".

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

За словами жінки, вона має статус ВПО з 2015 року, коли переїхала з тимчасово окупованого Криму. На той час з 2008 по 2014 вона отримувала пенсію, а після переїзду виплати припинилися. Тепер вона хоче поновити пенсію, але їй відповіли, що тепер це неможливо.

Причина відмови

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Після переїзду жінці необхідно було звернутися до регулятора, щоб пенсійну справу жінки передали з іншої адміністративної одиниці. А оскільки українка звернулася після повномасштабного вторгнення, коли зв'язки з росією були повністю розірвані. Зараз отримати пенсійну справу неможливо, тому й провести нарахування орган не зможе. Поновити пенсію вдасться тільки після того, як документи з пенсійної справи надійдуть до органів ПФУ. Тоді нарахування відбудеться з дня припинення попереднього місця проживання.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Інші причини за якими можуть скасувати пенсійні виплати, визначені Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, без цього пенсія може накритися мідним тазом: як вберегти виплати

Раніше портал Знай інформував, можна отримати солідну знижку на комуналку: яким критеріям треба відповідати

Також наш портал повідомляв, пенсіонерам готують надбавку майже у 1000 гривень