Погіршення погодних умов спонукає водіїв до рішучих дій - заміна шин, купівля зимового омивача, купівля засобів для очищення від снігу та намерзання.

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький попередив водіїв від недостатньої підготовки до зимового сезону. Він розповів про 5 найпоширеніших міфів, на які керманичі часто опираються при виборі шин.

Машина взимку
Машина взимку

Міф 1: "Коли мій батя/дід їздили на "москвичах" та "жигулях" понять зимових шин не було"

Насправді, в ті часи іншого виходу просто не було. Окрім цього, тоді була менша інтенсивність руху, більше простору та менше можливих ситуацій на дорозі.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Міф 2: "Зимові шини такі ж як і літні і все це - маркетинг"

Літні та зимові шини в першу чергу відрізняються за своїм складом. В основному складові шин розраховані на конкретну температуру, а за інших погодних умов вони просто втрачатимуть свої властивості.

Міф 3: "Я такий хвацький водій, що зимові шини мені не треба. Вони потрібні для тих, хто не вміє їздити"

Зчеплення з дорогою на літній гумі значно гірше за низьких температур. Через це збільшується й гальмівний шлях. Тому закони фізики поки, що ніхто подолати не в змозі.

Міф 4: "На позашляховику можна і на літній кататися"

Заміни літніх шин потребують всі автомобілі, незалежно від розмірів. Тому, краще подбати про власну безпеку.

Шини. Фото Freepik
Шини. Фото Freepik

Міф 5: "Для економії можна поставити зимові шини лише на одну вісь (ведучу), а іншу залишити як є"

Білошицький наголосив, що найвищий ефект лише тоді, коли заміна відбулася на двох осях. В інших випадках це може призвести до непоправних наслідків: машина може піти в занос в тих ситуаціях, де могла б зберігати стабільність.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, потрібно доплатити: українським водіям нагадали про важливе правило за номерними знаками

Раніше портал Знай інформував, коли "смердючку" вже не чути: засоби, які прибирають неприємний запах у салоні авто

Також наш портал повідомляв, доведеться прощатися з машиною: експерт розповів, коли ви точно не пройдете техогляд