Військові, інваліди внаслідок бойових дій та сім'ї загиблих захисників держави мають право на пільги щодо оплати газу, електроенергії та інших комунальних послуг.

Подібні привілеї оформлюються відповідно до статті 12 Закону України "Про статус ветеранів війни та їх соціальний захист".

Відповідно до цього документа, різні категорії громадян мають певні відсотки пільг.

Пільги учасникам бойових дій 2020
Пільги учасникам бойових дій 2020: фото facebook

Члени сімей загиблих захисників мають право на отримання 50% знижки плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та зрідженим балонним газом для побутових потреб у межах середніх норм споживання.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Учасники бойових дій отримують 75-відсоткову знижку на ті ж послуги, а особи, які стали інвалідами внаслідок війни, мають право на отримання 100% знижки.

Однак для отримання цих пільг необхідно офіційно підтвердити свій статус, звернувшись до Пенсійного фонду України з відповідними заявами.

Перша заява призначена для внесення інформації до реєстру осіб, які мають право на пільги, а друга – для отримання зазначених привілеїв щодо оплати житлово-комунальних послуг чи придбання палива.

Ці документи допоможуть громадянам скористатися пільгами, які передбачені законом та допоможуть полегшити їхнє фінансове становище.

Нагадаємо, до майже 22 тисяч гривень: українцям підвищать заробітну плату

Раніше ми писали про те, що знайшли повістку разом із платіжкою: як треба діяти чоловікам

Як повідомляв Знай.ua, без цього пенсія може накритися мідним тазом: як уберегти виплати