В ПФУ часто відповідають на питання українців та публікують важливу інформацію про нарахування та призначення пенсій, субсидій та інших видів виплат.

На офіційній сторінці Пенсійного фонду України розповіли хто має право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника за особу, зниклу безвісти за особливих обставин та як отримати виплату.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Відповідно до чинного законодавства України, даний вид пенсії можуть отримати лише непрацездатні члени родини такої особи. Перелік людей, які мають право на цей вид виплат, визначений ст. 36 ЗУ "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Документи для оформлення

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Заява на призначення виплати та документи потрібно подати до сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України. Подати заяву можна й онлайн - через портал ПФУ. В такому випадку вам знадобляться відскановані копії документів.

До пакету документів має входити витяг з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Особливості цього виду пенсій

Пенсійні виплати будуть призначені без урахування стажу людини, яка зникла за особливих обставин. Отримати виплати можна через місяць після внесення інформації про безвісне зникнення до Єдиного реєстру. Нарахування виплат відбувається за весь період, протягом якого у безвісно зниклої людини зберігається правовий статус.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, не опускайте руки, якщо навіть відмовили: кому можуть надати субсидію

Раніше портал Знай інформував, взують і нагодують: українцям пропонують гарну грошову компенсацію

Також наш портал повідомляв, без цього будуть проблеми: пенсіонерам нагадали важливі правила