Плата за розподіл газу є обов'язковою для всіх українців, незалежно від того, використовується ресурс чи ні. Втім, вартість послуги для деяких споживачів може бути меншою. Про це розповіли на facebook-сторінці АТ "Львівгаз".

Вартість доставки блакитного палива є індивідуальною для кожного споживача. Сума у ​​платіжці залежить від обсягів споживання та тарифу на розподіл, який у кожному регіоні різний.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Все ж таки деякі українці мають можливість платити менше. Ідеться про споживачів, які економно споживають блакитне паливо або не використовують його зовсім. Для таких категорій розраховується мінімальний платіж.

"Для тих, хто споживає невеликі обсяги або ж певний час не використовує газ розраховується мінімальний платіж", - пояснюють фахівці.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Платіжки за газ, скріншот YouTube
Платіжки за газ, скріншот YouTube

Мінімальна плата за доставку розраховується, виходячи з кількості газового обладнання в будинку, що функціонує.

"З 1 жовтня змінився підхід до визначення мінімальної плати. Національний регулятор затвердив, що, відтепер, при визначенні мінімальних обсягів річної замовленої потужності враховується виключно функціонуюче газове обладнання, а не наявне", - нагадали газовики.

Раніше портал Знай повідомляв, доставка блакитного палива: газовики пояснили, за якої умови українці можуть не платити.

Також наш портал інформував, газовики нагадали про важливі правила, які вбережуть життя: що потрібно зробити українцям.

Крім того, ми писали, українці сивіють від перших платіжок за опалення: аномальні суми за рекордно теплий жовтень.