Ми чудово пам'ятаємо як у минулому році, через постійні обстріли росіян нам вимикали світло. Так постійні перепади напруги негативно впливають на роботу побутових приладів. Для того щоб мінімізувати небезпеку від коротких замикань та виведення з ладу електроприборів, споживачам встановлюють автоматичні вимикачі.

Про це пишуть у пресслужбі "Закарпаттяобленерго".

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

У компанії розповіли про те, що законодавство вимагає встановлення автоматичних вимикачів для того щоб запобігти небезпеці під час замикань.

"Правила технічної експлуатації електроустановок споживачів, які встановлюють основні організаційні й технічні вимоги до експлуатації та електрообладнання електроустановок споживача, передбачають, що повітряні та кабельні лінії електропередавання повинні бути захищені від коротких замикань і порушень нормальних
режимів пристроями релейного захисту, автоматичними вимикачами або запобіжниками," - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

У пресслужбі також додали, що наявність вимикачів необхідна для безпечного встановлення і заміни лічильників у мережах напругою до 380 В.

Таким чином, встановлення автоматичного вимикача є необхідним для безпечної роботи електроприладів та для того, щоб представники постачальники світла могли безбечно виконувати ремонтні роботи.

Нагадаємо, українці вже живуть в умовах віялових відключень світла.

Раніше повідомлялося, більше на 300 гривень: чому доведеться переплачувати за комуналку.

Також, відключення тепла за борги та ціни на опалення: як пройде опалювальний сезон.