Тарифи на електроенергію в Україні можуть зрости вже у наступному році. Чергове підвищення очікується після завершення опалювального сезону.

Про це заявив очільник Комісією з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський, у інтерв'ю "Економічній правді".

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Він запокоїв укранців зазначивши про те, що протягом опалювального сезону тарифи на електроенергію для населення залишаться незмінними.

"Моя особиста думка, що до успішного завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифів", — зазначив він.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Однак Ущаповський повідомив про те, що є необхідність із 1 січня переглянути діючий тариф на електроенергію, який ймовірно після опалювального сезону зросте до 3 гривень за кіловат-годину.

"Думаю, ми будемо пропонувати якісь рішення, але вони будуть проходити всю процедуру: від громадських обговорень, де ми будемо вислуховувати всі сторони, до ухвалення остаточного рішення. Якщо робити наступний крок, то він повинен бути виваженим, максимум 15%. Це ми виходимо десь до 3 гривень за кіловат-годину", — розповів очільник НКРЕКП.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Кожен із нас може допомогти енергетикам": українцям дали цінні поради щодо споживання електроенергії.

Також наш портал інформував, після обстрілів можливі й відключення: українцям розповіли, як правильно використовувати газовий пальник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на українців чекають нові графіки відключення світла: гендиректор "Yasno" розповів про зміни та підготовку до зими.