До Іспанії, яка відмінила виплати для українських біженців приєдналися Польща, Чехія, Ірландіч та Німеччина. Ці європейські країні не повністю скасовують допомогу, але суттєво скорочують її об'єми. Таким чином біженців хочуть замотивувати працевлаштуватись на роботу та самостійно себе забезпечувати.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Зокрема, Польша у наступному році скорочує соціальну підтримку для українських біженців. Це торкнеться безкоштовного навчання у школах, медичного обслуговування та сімейних пільг.

Чехія у 2024 році скоротить термін безкоштовного розміщення біженців із 150 днів до 90 днів.

Українські біженці, фото korrespondent
Українські біженці, фото korrespondent

Для дітей українців можуть скасувати окрему дату зарахування до садка чи школи і не відкриватимуть спеціальних класів.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Ірландія буде безкоштовно розміщувати українських біженців лише впродовж декількох місяців. Уряд також перегляне розмір виплат у бік зменшення.

Німеччина вже прийняла рішення про скорочення виплат. Уряд виділив у наступному році на кожного біженця по 7500 євро на рік, тобто 625 євро на місяць.

Українські біженці. Фото: скрін youtube
Українські біженці. Фото: скрін youtube

Біженцям будуть видавати спеціальні картки для оплати послуг, щоб обмежити їхній доступ до готівки, а також кожні 36 місяців проживання будуть переглядати рішення про необхідність виплат від держави.