Овочеві салати знову стають розкішшю для пересічних українців. Фермери почали підвищувати ціни на огірки, а в супермаркетах дорожчає перець та капуста. Про це свідчать дані моніторингу проєкту east-fruit та порталу "Мінфін".

Після недавнього здешевлення огірків залишився лише спогад, оскільки фермери знову вирішили підняти ціни. Так, стаціонарні тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 60-75 гривні за кіло, що в середньому на 10% дорожче ніж тижнем раніше.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

За словами експертів, зростання цін зумовлене стабільним попитом з боку роздрібних мереж. Вони більше схильні закуповувати місцеву, якіснішу тепличну продукцію, а не імпортну. Втім, незважаючи на подорожчання, тепличні огірки продаються в середньому на 20% дешевше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Водночас в українських супермаркетах спостерігається зростання цін на болгарський перець. Середній цінник збільшився від 128,51 до 149,63 гривні за кілограм. Варто зазначити, що у листопаді минулого року перець у середньому продавався за 141,73 гривні за кіло.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Також зростає вартість капусти. Молода зросла в ціні – з 19,62 до 23,60 гривні за кілограм. Білокачанна коштуватиме 63 копійки дорожче, ніж у жовтні - 8,18 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, борщу багато не буває: супермаркети порадували цінниками на деякі продукти для страви.

Також наш портал інформував, корови погано старалися: в Україні супермаркети оновили цінники на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, ми писали, не лише свинина стала "золотою": українцям показали свіжі ціни на курятину та яловичину у листопаді.