Українські монети, які можуть завалятися у скарбничці чи старій курточці, на перший погляд, не мають жодної цінності. Втім, окремі екземпляри можуть принести цілий рік грошей. Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" показали дорогі 1-гривневі монети.

1-гривневі монети не становлять цінності для простого українця, адже в магазині вже нічого не купиш на таку суму. Втім, колекціонери готові добре заплатити за деякі екземпляри.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, монета номіналом 1 гривня 1995 року випуску різновиду 1БАг може коштувати від 7 до 9 тисяч гривень. Головна деталь, що означає цінність такої монети - гладкий гурт.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

До 5 тисяч гривень цілком реально виручити за 1-гривневу монету, випущену 2001 року. Нумізматів цікавить саме різновид 1АДг, який також має гладкий гурт без написів.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

За раніше екземпляр - 1 гривню 1992 року, колекціонери можуть заплатити і зовсім фантастичну суму. Така копійка різновиду 1.1ААг може коштувати від 10 до 20 тисяч гривень. На момент карбування монети не було інструменту для нанесення напису на гурт, тому він залишився гладким, без будь-яких позначень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, мрія колекціонера: українцям показали монетку, яка оцінюється в 650 доларів.

Також наш портал інформував, українська монета з особливою датою може коштувати до 250 доларів: знайшли – гроші у вас у кишені.

Крім того, ми писали, більше 200 доларів за одну монетку: українцям показали, на чому можна розбагатіти.