У Верховній Раді заговорили про підвищення акцизу на скраплений газ. Це, безперечно, призведе до зростання цінників на АЗС. Що може чекати на водіїв, розповів директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн на своїй сторінці в соцмережі facebook.

У парламенті пропонують скасувати ультранизький податок на скраплений газ. Так, акциз на цей вид палива можуть підняти з 52 до 169 євро за 1000 літрів.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

На думку експерта, новий акциз спричинить підвищення цін на АЗС приблизно на 4,5 гривні за літр. У стандартних умовах це означало б, що скраплений газ продаватимуть по 31 гривні за літр, але через складну ситуацію на кордоні цей вид палива вже коштує 34 гривні.

"Так от, підвищення акцизу додасть десь 4,5 грн/л. У стандартних умовах здорожчав би газ з 26,5 до 31 грн/л (через страйк польських перевізників ситуація нестандартна, газ сягнув 34 грн/л, у деяких мереж зник взагалі)", - заявив Сергій Куюн.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою
Показати ще

Автогаз, скріншот: YouTube
Автогаз, скріншот: YouTube

Загалом експерт підтримує ініціативу підвищення акцизів на автогаз, оскільки це дозволить залучати до бюджету щомісяця 1 млрд гривень, що дорівнює 50 000 FPV-дронам для ЗСУ.

Раніше портал Знай повідомляв, подорожчання було лише початком: на українських АЗС почав зникати автогаз.

Також наш портал інформував, доведеться виливати бензин: скільки можна зберігати пальне в каністрах.

Крім того, ми писали, буде ривок цін: ближче до зими водії заправлятимуться по-справжньому дорогоцінним паливом.