Залишилися лічені тижні до підвищення пенсійних виплат деяким категоріям українців. Про це повідомляє інформаційний портал "На пенсії".

Вже з 1 січня в Україні відбудеться перерахунок виплат, які прив'язані до прожиткового мінімуму. Товстішими стануть гаманці пенсіонерів, які отримують мінімальні та максимальні пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, максимальна пенсія збільшиться з 20930 до 23610 гривень, а мінімальна з 2093 до 2361 гривні. Також збільшиться вартість стажу понад норму – 23,6 гривні замість колишніх 20,9 гривні. Отже, зростуть пенсії українців, які набрали понад 35 років (для чоловіків) та 30 років (для жінок) стажу.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Крім того, покращиться фінансове становище українців, які досягли 65 років і виконали вимогу щодо стажу. Розмір виплати цієї категорії громадян не може бути нижчим за 40% мінімальної зарплати. Отже, з 1 січня мінімалка для цих пенсіонерів зросте – з 2680 до 2840 гривень.

Наступне підвищення пенсій у 2024 році заплановано вже на березень. У планах уряду провести масштабну індексацію виплат за оновленими правилами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, майже 900 гривень надбавки можуть оформити пенсіонери вже в листопаді: список важливих документів.

Також наш портал інформував, страховий стаж: як підтвердити без трудової книжки, записів про стаж чи неточні періоди роботи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Раніше знижка була, а тепер ні": клієнтка "Нафтогаз" скаржиться, що умови виконала, але обіцяного бонусу не отримала.