В Україні дуже швидкими темпами зростають ціни на молочну продукцію. Так, у середині листопада покупців налякали новими цінниками на вершкове масло, сир та кефір. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Популярні молочні продукти можуть стати справжньою розкішшю на столах українців, якщо динаміка цін не зміниться. У середині листопада у супермаркетах спостерігається відчутне подорожчання твердого сиру та вершкового масла, а також не радують цінники на кефір.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вершкове масло

Олія вершкове "Селянське" 72,5% в середньому коштуватиме українцям 70,74 гривні за 200 грамів. Якщо порівнювати з жовтнем, вартість продукту зросла більш ніж на 3 гривні.
Олія вершкове "Яготинське" 73% подорожчало відчутніше - з 68,94 до 76,12 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Сир

Середня вартість твердого сиру "Звени Гора" голландська 45% злетіла з 404,53 до 472,27 гривні за кілограм. Сир твердий "Комо російський" 50% додав у ціні майже 10 гривень та пропонується по 375,32 гривні за кіло.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Кефір

Кефір Селянський 2,5% порівняно з жовтнем трохи подешевшав. Середній цінник знизився на 24 копійки – до 42,13 гривні за 950 мл. Незважаючи на "здешевлення", продукт залишається рекордно дорогим.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, лише 7 гривень за кіло: в Україні супермаркети оновили цінники на моркву, цибулю та гарбуз.

Також наш портал інформував, корови погано намагалися: в Україні супермаркети оновили цінники на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, ми писали, сезон цитрусових: супермаркети знизили ціни на мандарини та апельсини.