Боржникам за комуналку дали кілька порад, як досягти призначення житлової субсидії. Відповідна інформація з'явилася на facebook-сторінці Міністерства соціальної політики.

Наближається зима, і багато українців сподіваються на житлову субсидію, яка допоможе їм пройти опалювальний сезон. У призначенні виплат може бути відмовлено деяким категоріям, зокрема боржникам. Проте вихід із ситуації існує.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, у Мінсоцполітики заявляють, що у боржників за комуналку є варіант укласти договір про реструктуризацію боргу та виплачувати суму частинами. Наявність такого договору дає право оформлення субсидії. Крім того, є ще одна "лазівка" на випадок відмови у допомозі.

"У разі відмови в призначенні житлової субсидії у зв’язку із заборгованістю з оплати житлово-комунальних послуг, людина може звернутися із новою заявою про призначення субсидії, де буде зазначено перелік тих послуг, за якими заборгованість з оплати відсутня", - пояснили фахівці.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Варто нагадати, що приводом для відмови у субсидії є заборгованість за комуналку за понад 3 місяці у розмірі від 680 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям дають 50% знижки на оплату комуналки: кому належить пільга.

Також наш портал інформував, українці ризикують втратити субсидію на найхолодніші зимові місяці: хто в "чорному списку".

Крім того, ми писали, на платіжках за газ можна заощаджувати: хто може скористатися і як це зробити.