Українські супермаркети змінили ціни на деякі продукти, які використовуються для приготування борщу. Скільки коштуватиме томатна паста, буряк та м'ясо для улюбленої страви, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Борщ - одна з улюблених страв українців, яка від початку повномасштабної війни досить відчутно подорожчала через зростання цін на продукти. У першій половині листопада деякі продукти для страв трохи порадували цінниками.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Томатна паста

Томатна паста торгової марки "Чумак" у середньому знизилася в ціні з 75,29 до 70,72 гривні за 350 грамів. У супермаркетах продукт можна знайти за ціною від 64,90 до 80,60 грн залежно від мережі.

Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Буряк

Середній цінник на буряк залишається доступним для гаманців українців – 8,10 гривні за кілограм. Знайти коренеплід можна за ціною від 7,40 до 9,90 грн за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

М'ясо

Багато хто воліє варити борщ на реберцях, адже так він виходить особливо смачним. Так, свинячі ребра коштуватимуть у середньому 190,95 гривні за кіло, що більш ніж на 8 гривень дорожче, ніж у жовтні.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Водночас яловичі ребра подешевшали – з 158,47 до 155,45 гривні за кіло.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, сезон цитрусових: супермаркети знизили ціни на мандарини та апельсини.

Також наш портал інформував, корови погано намагалися: в Україні супермаркети оновили цінники на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, ми писали, не лише свинина стала "золотою": українцям показали свіжі ціни на курятину та яловичину у листопаді.