В Україні розпочинається нова реєстрація на отримання гуманітарної допомоги. Підтриму українцям буде надавати благодійний фонд "Щедрик".

Фонд приймає заявки на отримання спеціалізованих харчових наборів від "Карітас" Одеса УГКЦ. Тобто будуть надаватись продукти для дієтичного харчування.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Їх можуть отримати переселенці із зони військових дій або з окупованих територій, жителі постраждалих громад Миколаївської області – Снігурівська, Горохівська, Шевченківська, Первомайська.

Набори підбираються індивідуально відповідно до діагнозу та рекомендацій лікаря і закуповуються спеціально для кожного заявника.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Враховуються такі особливості у харчуванні: непереносимість лактози у дітей; алергія на базові продукти; необхідність зондового годування; непереносимість продуктів, що містять глютен; продукти для людей із цукровим діабетом 2 типу.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Для отримання допомоги потрібно надати:

  • довідку від сімейного лікаря або профільного фахівця із зазначенням діагнозу та потреби в спеціальному харчуванні,
  • паспортні дані,
  • ІПН,
  • номер довідки ВПО.

Щоб подати заявку, потрібно заповнити форму за цим посиланням

Нагадаємо, портал Знай інформував, частині українців відмовлять у виплатах: хто лишиться без грошей

Раніше на порталі Знай повідомлялося, допомога для ВПО: які зміни в виплатах очікують українців до кінця цього року

Також, наш портал інформував, безкоштовні продукти, засоби гігієни та навіть ковдри: українцям видадуть гуманітарну допомогу