Електронний листок непрацездатності формує лікар. Е-лікарняний можна в особистому кабінеті на веб-порталі Пенсійного фонду України.

Тим не менш, електронний листок непрацездатності може не сформуватися з кількох причин, про це повідомляють у Пенсійному фонді.

Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео
Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео

Якщо у реєстрі застрахованих осіб Держреєстру загальнообов'язкового державного соцстрахування відсутня інформація про трудові відносини особи на дату початку періоду її непрацездатності.

У цьому випадку після перевірки відсутності нарахування зарплати у розділі "Моя заробітна плата" – Заробітна плата/дохід (за страхувальниками)" слід звернутися до роботодавця. Роботодавець повинен надати податковий розрахунок сум доходу, нарахованого або сплаченого на користь особи, сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Лікарняні. Фото: скрін youtube
Лікарняні. Фото: скрін youtube

Якщо у відповідному реєстрі відсутнє повідомлення про прийняття працівника на роботу, також потрібно звернутися до роботодавця, який повинен заздалегідь повідомляти Державну податкову службу про прийняття працівника на роботу.

Неточні відомості можна виправити, звернувшись до будь-якого сервісного центру ПФУ або онлайн через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду (для цього в лівому бічному меню в розділі "Комунікації з ПФУ" потрібно вибрати "Анкета для зміни даних у Реєстрі застрахованих осіб", заповнити її та надати документи, що підтверджують вашу інформацію). Зміни будуть внесені до облікової картки протягом п'яти днів.

Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео
Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що привілей даний не кожному: хто з українців може вийти на пенсію 10 років раніше .

Раніше ми повідомляли, що робити українцям, яким не вистачає стажу для пенсії: ПФУ назвав можливий вихід.