Деякі українці можуть розраховувати на пільги, які дають змогу зменшити витрати на комунальні послуги. Зокрема, знижку надають вдовам загиблих військових.

Окрім інших пільг, вдови військових можуть отримати 50% знижки на комуналку, нагадала позаштатний юрист Вікторія Гусакова, пише "На пенсії".

Пільги для УБД. Фото: Youtube
Пільги для УБД. Фото: Youtube

Пільгою можна скористатися для оплати управління багатоквартирним будинком, постачання всіх послуг (газ, світло, вода), для абонентського обслуговування за індивідуальними договорами та купівлі дров або газу для опалення.

"При розрахунках плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 кв. м на кожну особу, яка постійно проживає в житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку, і додатково 10,5 кв. м на сім’ю", - розповіла юрист.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Знижка на подвійний розмір опалювальної площі надається, якщо вдова та вся її родина непрацездатна. У такому разі рахують 42 кв. м на кожну особу, яка має право на знижку, та 21 кв. м на сім'ю.

При цьому пільгу дають, не враховуючи середньомісячного доходу сім'ї, незалежно від виду житла та форми власності.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, коли українцям можуть підвищити тарифи на світ: міністр енергетики назвав приблизні терміни

Раніше ми писали про те, що робити українцям, яким не вистачає стажу для пенсії: ПФУ назвав можливий вихід

Як повідомляв Знай.ua, чи вплине шмат городу на субсидію: українцям пояснили важливе питання