Субсидія дає змогу покрити частину витрат на комуналку. Це стосується не лише платіжок з опалення або споживання електроенергії.

Але існує ряд обмежень, при яких українцям можуть відмовити в наданні субсидії, зокрема й через високий сукупний дохід родини. В українців часто виникають питання, які саме доходи враховуються до цього показника.

Фахівці Пенсійного фонду України часто відповідають на поширені серед українців питання. Нещодавно, на офіційній сторінці відомства пояснили, як вплине одноразова матеріальна допомога на оздоровлення на призначення субсидії.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Відповідь на питання врахування такої допомоги до сукупного доходу родини, експерти надали в рамках чинного законодавства України.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Компенсація, допомога, яка надається органом місцевого самоврядування, підприємства, установи або організації разово протягом дванадцяти календарних місяців, не буде враховуватися до сукупного доходу родини. Це відбувається незалежно від форми власності надавача допомоги.

Тому, на призначення житлової субсидії факт матеріальної допомоги ніяк не вплине. Однак важливо врахувати, що ця виплата має бути одноразовою.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Окрім цього, матеріальна допомога на оздоровлення не враховуватиметься при призначенні усіх видів соціальної допомоги.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, що робити українцям, яким не вистачає стажу для пенсії: ПФУ назвав можливий вихід

Раніше портал Знай інформував, українцям підвищать виплати: на що можна буде витратити гроші

Також наш портал повідомляв, чи вплине шмат города на субсидію: українцям пояснили важливе питання