Українські школярі не складали державну підсумкову атестацію (ДПА) спочатку через пандемію коронавірусу, а потім через повномасштабне вторгнення. Проте у Верховній Раді вирішили повернути іспити та доповнити їх двома предметами.
Депутати ухвалили рішення повернути історію України та іноземну мову до списку обов'язкових предметів державної підсумкової атестації, повідомляють на сайті уряду.

Верховна Рада. Фото: скріншот youtube
Верховна Рада. Фото: скріншот youtube

Законопроєкт №9046, який передбачає перевірку знань з цих предметів, дозволить підвищити рівень викладання та якість вивчення історії та мови, вважають автори. А саме: "Посилити єдність українського народу в розумінні його минулого, а з іншого боку, полегшити громадянам України спілкування з усім цивілізованим світом у всіх напрямках співробітництва".
Однак голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак попередив, що школярі складатимуть іспит лише після закінчення військового стану.

"Закон набуде чинності 1 січня 2024 року. Але щороку під час дії військового стану, поки ми не відвоювали всі наші території, ми скасовуємо ДПА. Тому цей закон "рамковий". Разом з ним депутати ухвалили законопроєкт 10092 про вступ наступного року. Там написано, що ДПА ми скасовуємо", - сказав він.

Так, школярі 9 та 11 класів складатимуть 4 обов'язкові предмети, а діти після закінчення 4 класу лише з української мови та математики.

Іспит, фото informator
Іспит, фото informator

Нагадаємо, секонд-хенди не для дітей: до українських магазинів забороняють вхід до 16 років нібито через школу

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Раніше ми писали про те, що українським дітям надають безкоштовний відпочинок у таборі: кому саме і як подати заявку

Як повідомляв Знай.ua, студентів в Україні можуть почати відраховувати з ВНЗ: які причини знайшли у МОН