Для всіх наших шановних і дорогих читачів, які під час походу на ринок або до магазину уважно стежать за цінниками на головні продукти харчування, є відразу кілька дуже важливих новин. Справа у тому, що великі українські супермаркети відновили цінники на молочну продукцію.

Варто відразу зазначити той факт, що ближче до середини листопада лідером подорожчання виявилося вершкове масло, а ось молоко навпаки - знижується в ціні.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Вартість молока

Згідно з відкритою інформацією, станом на 9 листопада ціни на молоко порівняно з минулим місяцем змінилися в залежності від торгової марки. Зокрема, Яготинське 2,6% подорожчало з 38,88 до 41,44 грн за 900 мл. А ось цінник на молоко Простонаші, навпаки, знизився на кілька копійок, до 42,34 грн за 900 мл.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої
Показати ще

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Вартість сметани

Подешевшала на 3 копійки та сметану торгової марки Президент 15%, до 40,30 грн за 350 грам. При цьому її вартість коливається від 38,90 до 42,99 грн (Новус). А ось цінник на сметану Простонаше 20% підскочив із 46,89 грн до 51,80 грн за 340 грам.

Ціни на сметану, скріншот: Minfin
Ціни на сметану, скріншот: Minfin

Вартість вершкового масла

Тим часом середня вартість вершкового масла Селянське 72,5% підвищилася з 67,60 грн від 70,23 грн за 200 грам. Яготинське побільшало з 68,94 грн до 72,04 грн за 200 грам.

Ціни на масло вершкове, скріншот: Minfin
Ціни на масло вершкове, скріншот: Minfin

Нагадаємо, мінус 40% цінника: АТБ запустив акцію на популярні продукти.

Раніше повідомлялося, що ранковий ритуал влетить у копійчину: українців вразили нові ціни на каву, молоко і вершки.

Також, змушені підвищувати ціни: в магазинах може подорожчати головний продукт.