Українців активно готують до того, що до кінця року основні продукти харчування подорожчають із декількох причин. Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин спрогнозував зростання цін.

Так, протягом найближчих місяців почнуть дорожчати фрукти та овочі, оскільки продавці враховуватимуть у ціну вартість зберігання. Про це Олег Пендзин розповів в інтерв'ю "Апострофу"

"Крім того, з ринку пішли помідори, огірки, кабачки, які були на відкритому грунті, і ми перейшли на парникові овочі, а парник підняв автоматично ціни на 30-40% на цей вид овочів", - додав експерт.

Овочі та фрукти, скріншот: YouTube
Овочі та фрукти, скріншот: YouTube

Також очікується, що ціни зростуть на молочні продукти та м'ясо. А яйця, у свою чергу, вже подорожчали на 23% і, можливо, на 5-7% вони ще зростуть у ціні. Наприклад, сьогодні десяток яєць продають по 55 грн, а до кінця року вартість злетить максимум до 59 грн.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Ще один продукт, який подорожчає – це хліб. Пендзин очікує, що ціни зростатимуть на 1% на місяць, тобто з кожним разом на одну гривню. При цьому дешевший хліб подорожчає приблизно на 30-40 копійок.

"Загалом же "продовольчий кошик" буде десь на рівні торішнього", - підбив підсумки він.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що хліба буде менше, а ціни тільки вищі: в Україні почне дорожчати важливий продукт

Як повідомляв Знай.ua, майонез, дитячі пюрешки, цукерки і навіть червона рибка за приємними цінами: настав час бігти в "Сільпо" за знижками

Також портал Знай.ua писав, що до 20 грн за кілограм: в Україні знижуються ціни на груші, банани та апельсини