Перші місяці осені видалися досить теплими, хоча шквальний вітер та дощі подекуди вражали українців своєю силою. Стало відомо, якою буде погода у листопаді за прогнозом метеоролога Ігоря Кібальчича.

Так, українцям слід готуватися до того, що у другій декаді місяця більшість регіонів атакують дощі, навіть південні. Проте температура повітря буде висока порівняно з новими кліматичними нормами. А ось сніг, попередив Кібальчич, прийде до України із запізненням, за винятком Карпат.

"Після 20 листопада різких змін у характері атмосферної циркуляції не передбачається. Отже, температура повітря збережеться вищою за норму в більшості областей країни", - додав метеоролог.

Холодна осінь
Холодна осінь

Опади в другій половині листопада очікуються у вигляді дощів і місцями мокрого снігу, але про повноцінний сніговий покрив і кригу на водоймах говорити зарано.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вдень середня температура буде на рівні +4 +10 градусів, що вище за норму на 1-3,5 градуса, а кількість опадів на місяць становитиме 100-150% від норми.

"У зв'язку з переважанням теплої погоди, в окремі дні місцями в Україні можливі грози, часто спостерігатимуться тумани. Стійкого переходу середньої температури повітря через 0 °С у бік зниження не станеться, навіть у північних областях та Карпатах", - попередив він.

Також у другій половині листопада можливі короткочасні похолодання, коли нічна температура опуститься до -7 -2 градусів.

Погода восени, фото: Unian
Погода восени, фото: Unian

Нагадаємо, встигніть до кінця листопада: список справ, які обов'язково потрібно зробити в саду, щоб забезпечити врожай

Раніше ми писали про те, що зими, до якої всі звикли, в Україні не буде: директор Укргідрометцентру засмутив любителів снігу

Як повідомляв Знай.ua, у теплі, але з порожніми гаманцями: українцям розповіли, що буде з тарифами на опалення