Українським сім'ям, які набули статусу ВПО в результаті війни, надають соціальні виплати від держави. Однак часто буває, що одного виду допомоги недостатньо, тому люди звертаються за іншими виплатами.

Про те, чи можуть ВПО отримувати допомогу на проживання і для малозабезпечених сімей одночасно, розповіли експерти "Юридичного радника для ВПО" у Facebook.

Обидва види допомоги виплачують з метою підтримки українців, але органи беруть до уваги певні критерії призначення.

"Якщо для допомоги на проживання ВПО першочерговим є факт внутрішнього переміщення особи, яка звертається за цією допомогою, то для малозабезпечених - матеріальне становище", - зазначили фахівці.

Виплати ВПО, скріншот: YouTube
Виплати ВПО, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також варто враховувати, що малозабезпечена сім'я - це та, яка з поважних чи незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний дохід нижче за прожитковий мінімум для сім'ї, а розмір допомоги на проживання ВПО не додають до доходу сім'ї для всіх видів соцдопомоги.

Це означає, що допомогу для ВПО не потрібно вказувати при зверненні за виплатами малозабезпеченій сім'ї.

"Висновок: законодавством не заборонено отримувати кілька видів державних соціальних допомог одночасно. Призначення допомоги малозабезпеченій сім'ї не потягне за собою скасування виплат на проживання ВПО", - йдеться в публікації.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, понад 35 тисяч гривень на сім'ю: українці можуть отримати щедру допомогу

Раніше ми писали про те, що дитячі гуманітарні набори: як українським сім'ям отримати допомогу

Як повідомляв Знай.ua, видадуть теплі ковдри та засоби гігієни: українці можуть отримати важливу допомогу на зиму