Скандально відома захисниця української мови Ірина Фаріон — особистість неоднозначна як у політиці, так і у суспільстві.

Вже багато разів в інтернеті з'являлися фрагменти її інтерв'ю, де жінка, не підбираючи слів, ділиться всім своїм негативом на адресу людей, які розмовляють російською мовою в нашій країні. Зокрема це стосується військових. Фаріон мало того факту, що чоловіки і жінки, у складі ЗСУ, щодня ризикують своїми життями на фронті. На цей раз вона знову "відзначилася", в інтерв'ю Яніні Соколовій для "5 каналу".

Ірина Фаріон, фото: TikTok
Ірина Фаріон, фото: TikTok

Журналістка розповіла про недавнє опитування. 45% опитаних громадян вважають, що у нашій країні існує дискримінація за мовною ознакою. Ірина Фаріон заявила, що російськомовного населення України немає. Є нібито лише українці та "кацапи". Її не збентежило навіть те, що, зокрема, військові полки "Азов" досі не перейшли державною мовою.

"Я не можу назвати їх українцями, якщо вони не говорять українською, то нехай себе назвуть "російськими". Чому вони так скаженіли? ", - заявила Ірина Фаріон.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Ірина Фаріон, фото 4studio
Ірина Фаріон, фото 4studio

"Може просто не треба піарити цю стареньку? Чому взагалі нас має хвилювати думка таких, як вона і нею подібних?", - пише один із користувачів у коментарях.

Нагадаємо, "заслуговують на утилізації": Фаріон пропонує відправити до штрафбатів російськомовних українців

Як повідомляв "Знай.ua", "сам обираєш посадку, яку йдеш штурмувати": українці бурхливо відреагували на смарт-мобілізацію

Знай.ua писав, Ірина Фаріон назвала деяких українців "біосусором": "Взагалі не людина. Істота"