В Україні очікують зростання цін та зменшення пропозиції хліба. Це пов'язано з тим, що вітчизняні аграрії скорочують обсяги вирощування зерна, тобто врожаю буде не так багато наступного року.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, пише One.ua. Врожай буде меншим, бо цього року зерновими були засіяні великі площі та погода була сприятливою.

збір врожаю зернових
збір врожаю зернових

Однак ця осінь видалася не такою щедрою - посів озимих вже майже завершений, сходи є, але паростки дуже кволі через брак вологи та дощів. На ситуацію також вплинуло припинення зернової угоди та обмеження експорту, адже вирощене просто нема де збувати.

"Математика показує, що для деяких компаній, на жаль, краще заплатити орендну плату і не сіяти, ніж втратити результат роботи за рік", - пояснив Сольський.

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Так, за словами міністра, цьогорічного зерна буде менше, а отже, і борошна теж. Це означає, що українцям не слід сподіватися на зниження чи стабілізацію цін, адже за таких умов вони навіть можуть підвищитися.

"Можливо, скажу щось непопулярне, але скорочення посівів озимої пшениці на користь інших культур — це нормальний процес. Якщо він проходить болісно через те, що фермери посіяли, а потім потрібно пересівати, то, на жаль, він так проходить, і це зовсім непрактична історія", - додав міністр.

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

Нагадаємо, від сум у чеках захочеться заволати: українцям назвали категорії продуктів, які дорожчатимуть

Раніше ми писали про те, що такої халяви більше не буде: ПриватБанк заплатить клієнтам за похід до супермаркету

Як повідомляв Знай.ua, ні один продавець не обдурить: у Держпродспоживслужбі дали пораду покупцям