В Україні спостерігається зростання цін на популярну зелень. У листопаді вітаміни коштуватимуть українцям помітно дорожче. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У зелені міститься цілий набір вітамінів та практично весь мінеральний комплекс, проте дозволити собі таку радість українцям стало складніше. У листопаді супермаркети підвищили ціни на зелену цибулю, петрушку та кріп.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на цибулю

Зелена цибуля у середньому продається по 48,47 гривні за 100 грамів. При цьому у жовтні середній цінник був помітно нижчим – 44,03 гривні. Вартість зелені варіюється від 41,50 до 52,00 грн залежно від торгової мережі.

Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Ціни на петрушку

70-грамовий пучок петрушки подорожчав у середньому із 30,49 до 36,45 гривні. У супермаркетах цінники коливаються у межах 20,60-52,30 гривні за пучок.

Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін

Ціни на кріп

Кріп помітно зріс у ціні – за 100 грамів у середньому доведеться заплатити 41,40 гривні. Це дорожче на понад 5 гривень, ніж у жовтні. Водночас кілограм кропу подорожчав із 275,23 до 279,90 гривні.

Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, джерело життєвих сил дешевшає: українські супермаркети оновили ціни на гречку, макарони та рис.

Також наш портал інформував, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям обіцяють цінові покращення: що може сильно подешевшати вже у першій половині 2024 року.