Українські супермаркети переписали ціни на продукти, які постійно користуються попитом покупців. Мова про сало, часник і житній хліб. Скільки українцям доведеться віддати за товари у листопаді, свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Ціни в торгових мережах змінюються досить динамічно - як у бік збільшення, так і зниження. Наприклад, деяке сало обійдеться дорожче, ніж минулого місяця, а ось часник став доступнішим.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Сало

Середній цінник на домашнє сало піднявся на 4 гривні – з 254 до 259 гривень за кілограм. Діапазон цін на продукт від 199,00 до 319,00 гривень за кіло в залежності від супермаркету. В той самий час солоне сало стало доступнішим. Середня вартість знизилася з 274,48 до 264,44 гривні за кілограм.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Часник

Середня вартість часнику у жовтні становила 137,96 гривні за кіло. У перші дні листопада цінник фіксується на рівні 129,68 гривні за кіло. Залежно від торгової мережі часник пропонується за 118,00-143,90 гривні за кіло.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Хліб

Хліб житній "Український Московський" порівняно з минулим місяцем у ціні не змінився – у середньому 32,70 гривні за 950 грамів. Водночас хліб житньої "Riga Бородиновський" став дешевшим - 38,17 гривні за 300 грамів замість 39,10 гривні.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від сум у чеках захочеться заволати: українцям назвали категорії продуктів, які будуть дорожчати.

Також наш портал інформував, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям обіцяють цінові покращення: що може сильно подешевшати вже у першій половині 2024 року.