Деякі внутрішньо переміщені українці, яким відмовили у виплатах, зможуть оскаржити це рішення. Про це повідомили на facebook-сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві зазначили, що останнім часом почало надходити багато скарг у зв'язку з відмовами призначення виплат переселенцям, які виїхали з ТОТ і деякий час перебували за кордоном.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Найближчим часом готують до ухвалення проєкт, який дозволить призначати грошову допомогу українцям, які повернулися з-за кордону.

"Вже напрацьовано проєкт Постанови КМУ щодо підтримки громадян, які отримали притулок в інших державах, але повернулися в Україну. Цим проєктом передбачено, що такі особи, які вперше звертаються за призначенням виплат ВПО, матимуть право на їх отримання через 15 днів після повернення", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Держава виплачує ВПО фінансову допомогу в розмірі:

  • 3000 гривень - особам з інвалідністю та дітям;
  • 2000 гривень - решті внутрішньо переміщених громадян.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться обирати одну людину із сім'ї: в Україні запрацювали нові правила для ВПО.

Також наш портал інформував, зарплата підніметься на кілька тисяч: кому з українців пощастить наступного року.

Крім того, ми писали, на страх немає часу: коли і кому в Україні потрібно пройти ідентифікацію, щоби не втратити пенсію.