Незважаючи на діджиталізацію державних сервісів, в українців виникає багато питансь із оформленням допомоги та виплат від держави. Пенсійний фонд України пояснив, як нараховується субсидія, якщо кількість зареєстрованих у домогосподарстві членів сім'ї збільшилась.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

До ПФУ звернулася мати-одиначка, яка не розуміє, чи потрібно її після переїзду зі своїм сином до батьків, наново подавати заяву про надання субсидії. Вона поцікавлась, чи буде в такому випадку автоматично продожено надання субсидії.

"Я мати-одиначка з чотирирічним сином, не працюю, переїхала до батьків-пенсіонерів, які зареєстрували мене в своєму будинку. Чи буде їм продовжено субсидію?" - запитує українка.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

У ПФУ відповіли, що у разі зміни складу членів домогосподарства, якому призначено житлову субсидію, протягом 30 календарних днів потрібно повідомити про це орган Пенсійного фонду України.

Також фахівці додали, що домогосподарству, у складі якого є, зокрема, працездатна особа без доходів, яка одноосібно виховує дитину віком до шести років, може бути призначено (продовжено) житлову субсидію.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Тобто для того, щоб матері-одиначці автоматично продовжити надання субсидії у оселі її батьків, то їм потрібно повідомити про її переїзд у орган ПФУ протягом 30 днів.