В Україні дорожчатимуть найпопулярніші категорії продуктів харчування. Лише до кінця листопада зростання цін може становити від 3 до 8%. Такими прогнозами поділився аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка у коментарі unian.

Експерт вважає, що ціни на продовольство зростатимуть, зокрема на молочну продукцію та овочі. До кінця листопада українці можуть помітити досить суттєві зміни цінників

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Овочі будуть додавати у вартості щомісяця, залежно від обсягу їхньої пропозиції. У середньому на овочі ціни зростуть на 8% до кінця осені. Молочні продукти – на 5%", - прогнозує Максим Гопка.

Аналітик наголошує, що темпи зростання цін на продукти залежатимуть також від ситуації в Україні. Якщо повторюватимуться масовані ракетні удари по енергосистемі і будуть блекаути, зберігання продукції ускладниться.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Втім, аномальних цінових вагань експерт не очікує. З його слів, подорожчання буде в межах кількох гривень.

Варто зазначити, що з урахуванням цін, що вже діють, навіть таке "незначне" подорожчання неприємно вдарить по гаманцях простих українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ні бутербродів зі шпротами, ні оселедця під шубою: в Україні дорожчає популярна риба.

Також наш портал інформував, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям обіцяють цінові покращення: що може сильно подешевшати вже у першій половині 2024 року.