Вже у першій половині 2024 року в Україні може відбутися зниження цін на популярну категорію продуктів. Відповідні умови в країні вже активно створюються. Деталі розкрив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі інформаційного телемарафону.

Прогнозується, що навесні в Україні можуть знизитись ціни на овочеву продукцію. Крім сезонного фактора, цьому додатково сприятиме ефект від грантової програми для власників теплиць.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Тарас Висоцький зазначив, що у 2023 році активно видавалися гранти і по країні збільшується кількість теплиць. Це дасть свої плоди та зробить овочі доступнішими для простих українців.

"Звичайно, це вплине позитивно та трохи нівелює різкі цінові перепади між сезонною та тепличною продукцією", - вважає чиновник.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Також додатковий ефект матиме зниження імпорту тепличних овочів. Цінники не так сильно залежатимуть від перетину кордону та валютних ризиків.

"Тепер продукт не так залежатиме від перетину кордону та валютних ризиків, буде ближче до споживача. Що має вплинути на зменшення середньозваженої ціни тепличних овочів", - зазначив Тарас Висоцький.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що буде з цінами на продукти до Нового року: експерти попередили українців.

Також наш портал інформував, українців готують до сильного подорожчання яєць: коли ціни досягнуть максимуму.

Крім того, ми писали, джерело життєвих сил дешевшає: українські супермаркети оновили ціни на гречку, макарони та рис.