В останній місяць осені окремі категорії пенсіонерів матимуть змогу отримати додаткові виплати. Хто і на який плюс до пенсії може розраховувати, повідомляє інформаційний портал "На пенсії".

У листопаді 2023 року не заплановано жодних масштабних перерахунків пенсій, проте деякі категорії літніх українців зможуть отримати бонус до виплат.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

По-перше, українські пенсіонери можуть розраховувати на вікові надбавки. Так, пенсіонери, які досягли 70-річного віку, отримають додаткові 300 гривень до виплати. При досягненні 75 років виплата становитиме 456 гривень, а найбільше отримають 80-річні пенсіонери – 570 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Також деякі пенсіонери матимуть змогу отримати грошові доплати від ООН. Стосується це громадян, які отримують пенсію менше ніж 3000 гривень, проживають на прифронтових територіях та не отримували виплати від міжнародних організацій з 01.03.2023.

Сума виплати залежатиме від розміру пенсії українця, але не може бути нижчою за 100 гривень. Приміром, якщо пенсія становить 2700 гривень, то доплатять 300 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ пояснив українцям, чому не можна отримувати і зарплату, і пенсію одночасно – і кого це стосується.

Також наш портал інформував, чи уріжуть виплати замість обіцяного підвищення: українці можуть втратити до 50% пенсії – кому приготуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсійна реформа: міністр Жолнович розповіла, коли українці почнуть самі відкладати на старість.