У Міносвіти запропонували запровадити зміни до масштабної реформи вищої освіти, яка вплине на студентів-бюджетників. Тих, хто навчається за рахунок держави, можуть працевлаштовувати, але за відмову їм загрожує відрахування або контракт.

Таку пропозицію винесли у новому законопроекті МОН. Ініціативою хочуть реформувати систему бюджетного фінансування навчання.

Якщо її підтримають, студенти мають протягом місяця з дня отримання пропозиції про роботу підписати договір та три роки виконувати обов'язки, які будуть узгоджувати в рамках закону.

ВНЗ. Фото: ZN, ua
ВНЗ. Фото: ZN, ua
ВНЗ. Фото: ZN, ua

Якщо студент не захоче укладати договір з працевлаштування, який запропонують у центрі зайнятості, він втратить своє бюджетне місце та переведеться на контракт, але у разі повної відмови – його можуть відрахувати з вищого навчального закладу.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Варто нагадати, що в рамках реформи українцям також можуть замінити вечірню та заочну форми навчання дистанційної наступного року. Крім того, контрактникам нададуть право вибору терміну навчання - 3 або 6 років, а також вибору предмета.

Також реформа передбачає, що студенти обиратимуть спеціальність після першого чи другого курсу, а не одразу при вступі.

Вступна кампанія, фото: кадр з відео
Вступна кампанія, фото: кадр з відео

Нагадаємо, дистанційне навчання під час війни: батькам школярів дозволять працювати віддалено

Раніше ми писали про те, що натяк перед підвищенням? Українцям назвали реальну собівартість проїзду автобусами та тролейбусами

Як повідомляв Знай.ua, у 2024 році індексацію пенсій буде зроблено "по-новому": літніх українців хочуть порадувати